EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Klopsiki po cygańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne klopsiki na obiad:DD

Klopsiki po cygańsku

Składniki:

Klopsiki po cygańsku

 

  • 1-1,2kg biaej kapusty
  • 1/2 kg surowego boczku
  • 2 łyżki ketchupu i przecieru pomidorowego
  • 1/2 kg mielonego mięsa
  • jajko
  • czerstwa bułka
  • sól,pieprz,cukier
  • trochę majeranku
  • cebula
  • 3 lsitki layrowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżki octu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Klopsiki po cygańsku
1. Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście, resztę szatkujemy i gotujemy w dużym garnku. Do wody dodajemy do smaku trochę cukru, sól.liście laurowe,ziele angielskie,pieprz i ocet 2. Dodajemy pokrojony w kostkę boczek,ketchup i przecier, mieszamy. 3. Bułkę moczymy w mleku lub w wodzie i dokładnie odciskamy. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Do mielonego mięsa dodajemy bułkę i cebulę,wbijamy jajko,doprawiamy solą i pieprzem i majerankiem. Starannie wyrabiamy. Smażymy małe klopsiki. Kapuste wykładamy na talerz, obkładamy klopsikami