Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Klops z mięsa mielonego z jajkiem i szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Jedno z najlepszych dań wielkanocnych jakie jadłam. Nie dosyć, że wspaniale smakuje, to jeszcze przepięknie prezentuje się na świątecznym stole.

Klops z mięsa mielonego z jajkiem i szpinakiem

Składniki:

Klops z mięsa mielonego z jajkiem i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Klops z mięsa mielonego z jajkiem i szpinakiem
Jajka (5 sztuk) gotujemy an twardo.

Szpinak podsmażamy na patelni na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Po 10 minutach dodajemy fetę. Smażymy jeszcze przez ok. 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy do mięsa. Dokładamy 2 surowe jajka, tartą bułkę i estragon. Wyrabiamy. Solimy i pieprzymy do smaku.

Keksówkę wykładamy papierem. Układamy 1/3 mięsa. Przykrywamy połową szpinaku. Układamy ugotowane jajka. Przykrywamy resztą szpinaku. Przykrywamy resztą mięsa.

Pieczemy przez 1,45 h w 180 stopniach C.