nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Klasyczna jesienna zupa grzybowa z podgrzybków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Uwielbiam grzyby, więc jak tylko się pojawią to pierwsze co robię zupę grzybową..jest przepyszna, podana z makaronem.

Klasyczna jesienna zupa grzybowa z podgrzybków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klasyczna jesienna zupa grzybowa z podgrzybków

 

Sposób przygotowania:

Klasyczna jesienna zupa grzybowa z podgrzybków
Mięso oraz warzywa gotujemy tak jak na rosół. Z wywaru wyciągamy włoszczyznę oraz mięso. Marchewkę odkładamy będzie nam potrzebna. Grzyby płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i suszymy. Kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni roztapiamy masło z łyżką oleju i przysmażamy grzyby przez ok 10 min. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do grzybów i smażymy jeszcze przez ok 5 min. Zawartość patelni przekładamy do garnka i gotujemy pod przykryciem 15 minut. Marchewkę trzemy na dużych oczkach i dodajemy do zupy. Śmietankę wlewamy do kubeczka i powoli dodajemy gorącej zupy i mieszamy, całość wlewamy do zupy. Doprawiamy i gotowe. Podajemy z makaronem oraz świeżą natka pietruszki. Smacznego. 
Klasyczna jesienna zupa grzybowa z podgrzybków
Mięso i włoszczyznę gotujemy tak jak na wywar
Klasyczna jesienna zupa grzybowa z podgrzybków
Podgrzybki płuczemy, suszymy, obieramy i kroimy
Klasyczna jesienna zupa grzybowa z podgrzybków
Grzyby przysmażamy na patelni, następnie dodajemy cebulę
Klasyczna jesienna zupa grzybowa z podgrzybków
Gotujemy ok 15 minut i na koniec zabielamy