nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Klasyczny schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiam na szybki obiad

Klasyczny schabowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klasyczny schabowy

 

Sposób przygotowania:

Klasyczny schabowy
Plastry schabu płuczemy, wkładamy do miseczki, zalewamy mlekiem i odstawiamy na noc do lodówki. Wyciągamy kotlety z lodówki 2 godziny wcześniej, i tłuczkiem do mięsa ubijamy kotlety, aż będą cienkie plastry. Aby nie naruszyć struktury mięsa, przykrywamy folią do żywności i dopiero wtedy tłuczemy. Solimy i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem z dwóch stron. Kotlety obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z 2 stron, aż będą złote. Gotowe :)
Klasyczny schabowy
Kotlety zalewamy mlekiem i odstawiamy na noc do lodówki
Klasyczny schabowy
Przykrywamy folią do żywności i tłuczemy
Klasyczny schabowy
Solimy, pieprzymy, obtaczamy w jajku i bułce tartej
Klasyczny schabowy
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor