Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kluski kładzione z jabłkiem, gruszką i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kładzione kluski to dla mnie smaki dzieciństwa. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Polecam gorąco!!!

Kluski kładzione z jabłkiem, gruszką i cynamonem

Składniki:

Kluski kładzione z jabłkiem, gruszką i cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Kluski kładzione z jabłkiem, gruszką i cynamonem
1. Jajko dokładnie mieszam z wodą i mąką. Ciasto powinno być gęste i bez grudek. Jabłko oraz gruszkę obieram i kroję w kostkę. Dodaję do ciasta. Mieszam.

2. Na gotującą się, osoloną wodę wrzucam łyżką niewielkie porcje ciasta. Gotuję 5 minut. Odcedzam i wykładam na talerz. Kluski posypuję cukrem.

3. Masło przekładam do garnuszka i rumienie. Mieszam z cynamonem. Polewam kluski.

Tagi:

kluski