Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Kluseczki śląskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniały pomysł na wykorzystanie ziemniaków z wczorajszego obiadu.

Kluseczki śląskie

Składniki:

Kluseczki śląskie

 

Sposób przygotowania:

Kluseczki śląskie
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę, mielimy lub po prostu dokładnie ubijamy. Mieszamy z jajkami i przyprawami. Dodajemy obie mąki i wyrabiamy gładkie ciasto. Kształtujemy dłońmi kuleczki i małym palcem robimy dziurkę na środku. Zagotowujemy wodę i dodajemy odrobinę oleju, żeby kluseczki się nie skleiły. Wrzucamy kluski do gotującej się wody i czekamy aż wypłyną. Od tego momentu gotujemy 10-15 min czasem mieszając.

Tagi:

jajko obiad jajka