Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kisiel żurawinowo-malinowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny domowy kisiel z soku żurawinowego z malinami

Kisiel żurawinowo-malinowy

Składniki:

Kisiel żurawinowo-malinowy

 

  • 2 szklanki soku żurawinowego
  • 150g mrożonych malin
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Ciasteczka do podania

 

Sposób przygotowania:

Kisiel żurawinowo-malinowy
Maliny rozmrozić, soku nie wylewać. 1,5 szklanki soku żurawinowego wlać do garnuszka o grubym dnie, dodać cukier, zamieszać, zagotować. W pozostałym soku należy rozmieszać mąkę ziemniaczaną. Gdy sok zacznie się gotować wlać jednym ruchem do garnka, szybko wymieszać aby nie było grudek i na małym ogniu chwilę gotować aż kisiel zacznie bulgotać. Wrzucić rozmrożone maliny razem z sokiem, wymieszać, zdjąć z ognia. Rozlać do miseczek. Podawać z ciasteczkiem, np. owsianym lub biszkoptem.

Tagi:

ciasteczka