edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Kiełbasa śląska z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Danie nie jest specjalnie skomplikowane, ot zwykła kiełbasa z pieczarkami. Żeby ją troszkę odmienić, dodałam konserwową paprykę i doprawiłam ziołami prowansalskimi. Świetnie smakowała podana z dodatkiem gotowanych ziemniaków

Kiełbasa śląska z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbasa śląska z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa śląska z pieczarkami
Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w grubą kostkę, czosnek posiekać. Pieczarki oczyścić, mniejsze pozostawić w całości, większe przekroić na połówki lub ćwiartki. Paprykę obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę. Kiełbasę przekroić wzdłuż na pół, lub na grubsze plastry, obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać pieczarki, a jak puszczą sok, dodać paprykę marynowaną. Doprawić sproszkowaną papryką, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dusić do odparowania większości płynu. Podawać z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.
Kiełbasa śląska z pieczarkami
Kiełbasę przekroić wzdłuż na pół, lub na grubsze plastry, obsmażyć na oleju ze wszystkich stron.
Kiełbasa śląska z pieczarkami
Do kiełbasy dodać cebulę i czosnek, zeszklić.
Kiełbasa śląska z pieczarkami
Dodać pieczarki, a jak puszczą sok, dodać paprykę marynowaną.
Kiełbasa śląska z pieczarkami
Doprawić sproszkowaną papryką, pieprzem i ziołami prowansalskimi.