Kiełbasa drobiowa w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachecam do spróbowania.....

Kiełbasa drobiowa w kapuście

Składniki:

Kiełbasa drobiowa w kapuście

 

  • 30 dkg biała kapusta,
  • 20 dkg drobiowa cienka kiełbasa,
  • 1 szt mała cebula,
  • 50 ml woda,
  • 5 dkg masło,
  • 1 łyżeczka mąka,
  • 1 łyżka olej,
  • 0,5 łyżeczki Kucharek - uniwersalna,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat

Sposób przygotowania:

Kiełbasa drobiowa w kapuście
Najpierw cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju. Kapustę pokroić, wrzucić na patelnię, smażyć przez 5 minut często mieszając. Wlać wodę, wsypać vegetę, włożyć kiełbasę, dusić całość pod przykryciem do momentu, aż kapusta będzie miękka. Na drugiej patelni z masła i maki zrobić jasną zasmażkę. Dodać ją do kapusty, przyprawić pieprzem, wymieszać i dusić pod przykryciem jeszcze przez 3 minuty.