szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Kasza z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiedy zostanie nam trochę kaszy możemy przesmażyć ją z warzywami i doprawić na pikantnie. Możemy wykorzystać ją jako dodatek do mięs.

Kasza z warzywami

Składniki:

Kasza z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kasza z warzywami

Przygotowanie warzyw

Kasza z warzywami
Marchew ścieramy,pora kroimy w krążki, a paprykę w kostkę.

W garnku zagotować wodę, posolić. Ugotować kaszę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę, a pora w krążki. Kapustę pekińską drobno posiekać.

Przygotowanie kaszy

Kasza z warzywami
Zamiast kupować gotową, w kilka chwil przygotujemy ją sami.

Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć marchew, paprykę i pora. Następnie do warzyw dodać ugotowaną kaszę i zalać wywarem. Smażyć chwilę razem . Następnie dodać posiekaną kapustę i wymieszać. Doprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Smażyć razem jeszcze ok. 5-10 minut.