Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 13

To bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie na bazie kaszy pęczak, z dodatkiem pieczarek i warzyw.

Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką

 

Sposób przygotowania:

Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką
Nastawiamy wodę, solimy, a gdy się zagotuje, wrzucamy woreczek z kaszą i gotujemy ją al dente. Odcedzamy. Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w ćwierćplasterki, cebulę w kostkę.

Rozpuszczamy masło na patelni, wrzucamy pieczarki i podsmażamy je przez kilka minut. Następnie dodajemy warzywa i smażymy na małym ogniu około 5 minut. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy pokrojone liście botwinki razem z łodygami i smażymy jeszcze 1-2 minuty.

Dodajemy kaszę, mieszamy, podsmażamy razem przez chwilę i podajemy.
Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, kroimy też warzywa
Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką
Podsmażamy pieczarki na maśle i dodajemy warzywa
Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką
Dodajemy pokrojone liście botwinki razem z łodygami
Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką
Dodajemy ugotowaną kaszę, mieszamy i smażymy jeszcze chwilę

Tagi:

dania kasze