Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste i bardzo szybki w przygotowaniu danie, a przy tym bardzo smaczne. Dobry pomysł na obiad w pół godziny.

Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami

 

  • kasza jaglana 150 gram
  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • cebula 1 mała szt
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • pomidory 2 duże szt
  • przecier pomidorowy 3 łyżki
  • bazylia świeża 1 garść
  • oregano 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
  • papryka ostra mielona 1/3 łyżeczki
  • sól
  • Pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami
Nastawiamy wodę na kaszę, solimy i gotujemy kaszę al dente. Odcedzamy. Kroimy cebulę w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.

Kroimy w kostkę dojrzałe pomidory i dodajemy do cebuli. Smażymy około 10 minut, a następnie dodajemy przyprawy.

Dodajemy tuńczyka, mieszamy i smażymy przez chwilę. Dodajemy kaszę, przecier pomidorowy oraz posiekaną bazylię.

Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego :) 


Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami
Kroimy cebulę w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.
Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami
Kroimy w kostkę dojrzałe pomidory i dodajemy do cebuli.
Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami
Dodajemy tuńczyka, mieszamy i smażymy przez chwilę.
Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami
Dodajemy kaszę, przecier pomidorowy oraz posiekaną bazylię.