iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kasza gryczana z smażonymi ogórkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kasza gryczana z smażonymi ogórkami

Kasza gryczana z smażonymi ogórkami

Składniki:

Kasza gryczana z smażonymi ogórkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana z smażonymi ogórkami
Kaszę gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka i odstawiamy pod nakryciem ,żeby nie ostygła. Ogórka obieramy z skórki i kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła i podsmażamy plasterki ogórka one puszczą soki więc nie przypalą się. Solimy je i doprawiamy tymiankiem. Kiedy ogórki zmiękną są gotowe. Podajemy je na kaszy i ozdabiamy pokruszona fetą i pieprzem kolorowym grubo mielonym.