madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Karpatka wg Madi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ulubione ciasto mojego męża:)

Karpatka wg Madi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karpatka wg Madi

 

Sposób przygotowania:

Karpatka wg Madi
Ciasto: wodę wraz z margaryną zagotowujemy, dodajemy mąkę i dokładnie roztrzepujemy trzepaczką, odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy jajka i ubijamy całość mikserem. Ciasto dzielimy na dwie części, rozkładamy na dwóch blaszkach i pieczemy w temp. 180*C na złoty kolor. Przygotowujemy krem do przełożenia placków. Budyń waniliowy gotujemy na mleku wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany budyń odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, porcjami dodajemy zimny budyń. Ucieramy na gładki krem. Placki przekładamy przygotowanym kremem, dociskamy. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.
Karpatka wg Madi
Obydwa placki pieczemy w oddzielnych blaszkach na złoty kolor
Karpatka wg Madi
Upieczone i przestudzone placki przekładamy kremem.

Tagi:

jajko jajka