Bomika

Bomika

Kucharz
[Przepisów: 16]

Karpatka

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

pyszne ciasto i bardzo proste w wykonaniu

Karpatka

Składniki:

Karpatka

 

  • 1 szklanka wody
  • 125 g margaryny /ja daję Kasię/
  • 1 szklanka mąki
  • 1 krem Karpatka /gotowy w 5 minut/
  • 4-5 jajek w zależności od wielkości

 

Sposób przygotowania:

Karpatka
wodę z margaryną zagotować , wsypać mąkę i energicznie mieszać by wyszła względnie jednolita masa bez grudek..uwaga, nie przypalić!!:)) odstawić do wystygnięcia . Do zimnej masy dodawać po jednym jajku .bez skorupki ma się rozumieć:) i miksować do uzyskania jednolitej masy..następnie rozsmarować na posmarowanej tłuszczem blaszce / takiej, która jest na wyposażeniu piekarnika- szklana/ wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220C i piec około 30 minut- uwaga !! z termoobiegiem krócej!!! do zrumienienia! ostudzone ciasto przekroić na pół..na jedną część wyłożyć krem i przykryć drugą..posypać cukrem pudrem i gotowe...odstawić i schłodzić...smacznego!!

Tagi:

jajko jajka