ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Karp smażony z porami i białym winem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Karpia podawać na pierzynce z porów i białego wina

Karp smażony z porami i białym winem

Składniki:

Karp smażony z porami i białym winem

 

Sposób przygotowania:

Karp smażony z porami i białym winem
Filety z karpia pokrój na cztery części,przypraw do smaku solą i pieprzem,panieruj w mące i usmaż na 100 g rozgrzanego tłuszczu z obydwu stron na rumiano.
Rybę zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce.Pora pokrój w cienkie krążki i zeszklij na pozostałym tłuszczu,następnie dodaj rodzynki lub śliwki,dolej wino i duś całość,dopóki płyn nie odparuje.Po tym czasie dodaj śmietankę i podgrzewaj,aż sos zgęstnieje.Dopraw całość solą i pieprzem do smaku.

Tagi:

śliwki