pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Książka Kucharska: Świąteczny karp króluje na stołach

Karp z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bardzo dobra rybka z serem

Karp z serem

Składniki:

Karp z serem

 

  • 2 płaty karpia
  • bułka trata
  • 1 jajko
  • 10 dag sera żółtego
  • sól
  • przyprawa do ryb Prymat

 

Sposób przygotowania:

Karp z serem
Płaty z karpia należy posolić z obu stron. Następnie przyprawić je trzeba przyprawą do ryb. Jajko rozbić w misce. Roztrzepać widelcem. Następnie rybę zamoczyć w jajku a potem od razu włożyć do bułki tartej i posypać nią z obu stron. Opanierowaną rybę włożyć na patelnię. Obsmażyć z jednej strony a następnie ją obrócić i zetrzeć na jej drugą stronę ser żółty. Przykryć patelnię pokrywką i smażyć jeszcze ok. 5-6 minut.