plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Karkówa z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 8

Smaczna karkóweczka z piekarnika na niedzielny obiad.

Karkówa z piekarnika Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówa z piekarnika

 

  • 1 cebula
  • 3 plastry karkówki
  • ketchup
  • przyprawa do karkówki

Sposób przygotowania:

Karkówa z piekarnika
Cebulę obrać z łuskowatych liści i pokroić w półksiężyce, rozłączyć je. W miseczce wymieszać ketchup z przyprawą do karkówki. Karkówkę pokroić w kostkę. Do worka (do pieczenia w piekarniku) wrzucamy mięso, cebulę i przyprawę z ketchupem - wszystko razem mieszamy. Wstawiamy na ok. 50 min do piekarnika nagrzanego do 180 C. Smacznego.
Karkówa z piekarnika
Cebulę obrać z łuskowatych liści i pokroić w półksiężyce, rozłączyć je.
Karkówa z piekarnika
W miseczce wymieszać ketchup z przyprawą do karkówki. Karkówkę pokroić w kostkę.

Tagi:

przyprawy