gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Kapuśniak z kaszą jęczmienną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Fajna, lekko kwaśna zupa kapuśniak z dodatkiem kaszy jęczmiennej. Bardzo sycąca. Idealna na obiad. Polecam ;)

Kapuśniak z kaszą jęczmienną

Składniki:

Kapuśniak z kaszą jęczmienną

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kaszą jęczmienną
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Boczek kroimy w paseczki i podsmażamy . Wszystko dodajemy do garnka z wodą. Gotujemy ok 30 minut.

Do wywaru dodajemy kaszę i gotujemy ok. 20 minut, następnie dodajemy kapustę kiszoną. Dalej gotujemy ok. 20 minut, aż kapusta zmięknie. Przyprawiamy do smaku.

Możemy zabielić. Smacznego.