sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Kapuśniak z boczkiem wg sylwiosławy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka i bardzo dobra zupka.

Kapuśniak z boczkiem wg sylwiosławy

Składniki:

Kapuśniak z boczkiem wg sylwiosławy

 

  • składniki:
  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 2 cebule białe
  • 3 ziemniaki
  • 15 dag boczku gotowanego
  • sól, pieprz, majeranek
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z boczkiem wg sylwiosławy
Kapustę kiszoną siekamy i dusimy na rozgrzanym oleju. Cebule obieramy i drobno siekamy, dodajemy do kapusty. Boczek kroimy w kostkę i dodajemy do reszty. Całość podsmażamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującego bulionu. Resztę także dodajemy do zupy i gotujemy około 20 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Smacznego