kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Kapuśniaczek na czerwono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupka - kwaskowato-słodka :)

Kapuśniaczek na czerwono

Składniki:

Kapuśniaczek na czerwono

 

  • 2 l wody - zimnej
  • 1kg kapusty kiszonej z sokiem
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 2-3 cebule
  • 1-2 czerwone papryki
  • 6 ziemniaków
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 koncentrat pomidorowy (dodaję z ziołami)

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek na czerwono
Kapustę wraz z sokie wlej do garnka z wodą (zimna woda), gotuj aż kapusta będzie miękka - każdy z nas lubi inny stopień miękkości więc inny też będzie czas gotowania. Kolejna rzecz to dodaj warzywa (marchewka starta na grubych oczkach, pietrszka - jak marchew,papryka na małe paski), gotuj to 15 minut. Dodaj zszatkowaną cebulę lub pokrojoną, kto jak lubi oraz czosnek (wciśnij do garnka z gotującą się zupą). Jeśli zrobi się za mało wody - dodaj wrzątku - nie zalewaj zimną wodą bo kapusta zrobi się twarda! Pogotuj chwilę i na koniec dodaj koncentrat pomidorowy ( możesz też dodać puszkę pomidorów w zalewie) i pogotuj jeszcze moment aby wszystko się przegryzło :) Gotowe :)SmacznegoPP

Tagi:

zioła