eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kapusta Eli z kwaśnymi jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Biała kapusta zakwaszona kwaśnymi jabłkami. Pyszna kapusta,zdrowsza od tej zakwaszonej octem. Mogą ją jeść dzieci.

Kapusta Eli z kwaśnymi jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta Eli z kwaśnymi jabłkami

 

  • 1 mała biała kapusta
  • 60 dkg kwaśnych jabłek
  • 2 duże cebule
  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka cukru
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta Eli z kwaśnymi jabłkami
Kapustę obrać z brzydkich liści i umyć. Umytą kapustę poszatkować. Jabłka umyć,obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Miąższ jabłek zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Do garnka z grubym dnem włożyć poszatkowaną kapustę,dodać potarte jabłka i posolić. Do garnka z kapustą wlać 250 ml wody i gotować na małym ogniu aż kapusta będzie miękka a woda odparuje. Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Na patelni roztopić smalec,dodać cebulę i smażyć aż cebula się zeszkli. Do ugotowanej kapusty z jabłkami dodać przesmażoną cebulę,pieprz,mąkę i cukier. Kapustę wymieszać i zasmażyć. Smacznego!
Kapusta Eli z kwaśnymi jabłkami
Kapustę obrać z brzydkich liści i dokładnie umyć.
Kapusta Eli z kwaśnymi jabłkami
Umytą kapustę poszatkować i włożyć do garnka z grubym dnem.
Kapusta Eli z kwaśnymi jabłkami
Jabłka umyć,obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Miąższ jabłek zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Kapusta Eli z kwaśnymi jabłkami
Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić.