Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kapusta czerwona z winem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kapustę drobno posztakować, zalać małą ilością wrzącej wody i ugotowac do

Kapusta czerwona z winem

Składniki:

Kapusta czerwona z winem

 

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona z winem
Kapustę drobno posztakować, zalać małą ilością wrzącej wody i ugotowac do miękkości. Miękką kapustę zakwasić kwasem cytrynowym, dodać starte na tarce o dużych otworach jabłko. Boczek pokroić w drobna kostkę, podsmażyć a następnie dodać mąkę i zasmażkę, podprawić kapustę. Wlać wino, dodać przyprawy do smaku, zagotować. tak przygotowaną kapustę podawać do kaczki pieczonej lub gęsi czy pieczeni wołowej.