Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta biała z papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kapusta biała z pieczarkami i papryką to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania dodatek do dania z mięsem.

Kapusta biała z papryką i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta biała z papryką i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta biała z papryką i pieczarkami
Kapustę poszatkować i blanszować w osolonej wodzie, osączyć. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce w paski. Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Cebulę posiekać i razem z papryką podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Wsypać posiekane pieczarki i startą marchewkę, wlać 2 łyżki wody i dusić pod przykryciem przez kilka minut. Następnie dodać kapustę, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, razem chwilę poddusić.
Kapusta biała z papryką i pieczarkami
Kapustę poszatkować i blanszować w osolonej wodzie
Kapusta biała z papryką i pieczarkami
Pokrojoną cebulę razem z papryką podsmażyć na oliwie
Kapusta biała z papryką i pieczarkami
Wsypać startą marchewkę i posiekane pieczarki poddusić
Kapusta biała z papryką i pieczarkami
Połączyć z kapustą doprawić do smaku wymieszać