pietz

pietz

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Kapusta z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapusta z grzybami - polecam

Kapusta z grzybami

Składniki:

Kapusta z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grzybami
Przepis na kapustę kwaśną.
Podgrzybki zamoczyć,jeżeli jest ziemia umyć i zamoczyć ponownie.Woda ok 300 ml
Kapustę kupić z dużą ilością wody z kwasu.Garnek, włożyć kapustę z wodą z kwasu i włączyć gaz,dodać smalec (opakowania ok. 50-100 g),po zagotowaniu podlać grzybami i nie wylewać wody od moczenia grzybów!!!!!! Podlać resztą jak woda się zredukuje. Do smaku odrobina majeranku,pieprzu i kucharek do smaku (uwaga nie przesolić). Gotować na wolnym ogniu od momentu zagotowania.Im więcej podgrzewana tym lepsza jak bigos.

Tagi:

kapusta