Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kakarepka nadziewana kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Większość warzyw można nadziewać koszą lub ryżem

Kakarepka nadziewana kaszą jaglaną

Składniki:

Kakarepka nadziewana kaszą jaglaną

 

 

Sposób przygotowania:

Kakarepka nadziewana kaszą jaglaną
Kalarepki sparzyć wrząca wodą, wydrążyć środki. Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie. Masło z żółtkami utrzeć, dodać ubitą pianę z białek, bułkę tartą, połączyć z ryżem,wsypać zieleninę przyprawić do smaku i delikatnie wymieszać. Kalarepy napełnić nadzieniem, ułożyć w rondlu, podlać 1 szkl rosołu zrobionego z bulionetki i udusić do miękkości. Mąkę wymieszać z ketchupem i odrobiną zimnej wody, dodać do sosu zagotować. Przyprawić do smaku.