Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Kawa: rumowe orzechy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowite pobudzenie poranne

Kawa: rumowe orzechy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kawa: rumowe orzechy

 

  • 2 łyżeczki syropu orzechowego
  • 2 łyżeczki syropu rumowego
  • 3 łyżki mleka
  • 50 ml espresso
  • szczypta kakao

Sposób przygotowania:

Kawa: rumowe orzechy
Najpierw nalewamy do kubeczka na espresso syropy. Następnie przygotowujemy przedłużone espresso. W oddzielnym naczynku ubijamy mleko i nalewamy do kubeczka tak by w środku została biała piana, ale pozostawiła po bokach aromatyczną cremę espresso. Całość delikatnie posypujemy przygotowanym na boku kakao. Podajemy ciepłe.
Kawa: rumowe orzechy
Mieszamy syropy rumowy i orzechowy w jednym kubeczku
Kawa: rumowe orzechy
Nalewamy przedłużane espresso do 3/4 jego wysokości
Kawa: rumowe orzechy
Ubijamy mleko w dzbanuszku i nalewamy do kawy
Kawa: rumowe orzechy
Posypujemy przyrządzony napar szczyptą kakao

Tagi:

kawa