beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Koreczki z jajek

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zabawna przekąska z jajkiem

Koreczki z jajek

Składniki:

Koreczki z jajek

 

Sposób przygotowania:

Koreczki z jajek
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Pieczarki dość duże umyć, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w jajku i bułce, smażyć na rumiano. Ogórka umyć, pokroić w dość grube plastry. Pomidorki, najlepiej małe, przekroić na połowy. Układać najpierw ogórki, potem pieczarki wgłębieniem do góry. Na pieczarkach układać jajka ze ściętymi czubkami z jednej strony (ok 1/3). Na jajka nakładać połówki pomidorów, oprószone od spodu pieprzem. Całość nadziać na wykałaczkę.

Tagi:

jajko jajka