Lila

Lila

Kucharz
[Przepisów: 13]

Koreczki chlebowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Koreczki chlebowe idealne jako przekąska

Koreczki chlebowe

Składniki:

Koreczki chlebowe

 

  • 5 kromek tostowego chleba,
  • masło,
  • 5 plasterków szynki,
  • 2 ogórki kiszone,
  • 5 plasterków żółtego sera.

 

Sposób przygotowania:

Koreczki chlebowe
Z kromek chleba tostowego obieramy skórki. Kromki smarujemy masłem. Na każdą kromkę kładziemy plasterek szynki. Na plasterek szynki układamy plasterek żółtego sera. Kromki tostowe kroimy na mniejsze, w miarę równe kawałki. Ogórki osączamy, kroimy w talarki. Przygotowujemy małe wykałaczki. Wykałaczki wbijamy najpierw w talarka ogórka a później w pokrojone kawałki kanapek.