malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Kopytka ziemniaczano-dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie kopytka można podawać jako dodatek do mięs oraz także jako samodzielny posiłek, tanie i bardzo smaczne.

Kopytka ziemniaczano-dyniowe

Składniki:

Kopytka ziemniaczano-dyniowe

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytka ziemniaczano-dyniowe
Ziemniaki gotujemy razem z dynią na miękko, przecedzamy, tłuczemy lub mielimy, solimy, dodajemy curry, przeciśnięty czosnek, mąkę, jajka, wyrabiamy masę, należy rozwałkować ją na grubość 1,5 cm a następnie wycinać nożem małe prostokąciki, które gotujemy 3 minuty w osolonym wrzątku a następnie obsmażamy na maśle.