Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Konfitura z czarnej porzeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Często stosuje ją jako podkład do ciast, dodatek do deserów

Konfitura z czarnej porzeczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Konfitura z czarnej porzeczki

 

  • 1 kg porzeczka czarna,
  • 1 kg cukier,
  • 1 szkl woda,
  • 1 opakowanie żelfix

 

Sposób przygotowania:

Konfitura z czarnej porzeczki
Porzeczki umyć, oczyścić z szypułek. Z cukru i wody ugotować gęsty syrop, wsypać porzeczki, dodać żelfix, wymieszać i chwilę gotować. Następnie gorące konfitury przełożyć do słoików, zakręcić i wynieść w chłodne miejsce.
Konfitura z czarnej porzeczki
Etap 1
Konfitura z czarnej porzeczki
Etap 2