plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Kompot jabłkowo-porzeczkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny kompot z letnich owoców, nie jedno dziecko się skusi.

Kompot jabłkowo-porzeczkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot jabłkowo-porzeczkowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot jabłkowo-porzeczkowy
Jabłka obrać ze skórki, wyjąć ze środka nasionka a następnie pokroić w półksiężyce. Porzeczki czerwone i czarne obrać z ogonków (jeśli mają :D), umyć. Do garnka wrzucamy jabłka i porzeczki jedne i drugie, dolewamy wodę i całość gotujemy (do miękkości jabłek). Pod koniec gotowania dodać cukier i dokładnie wymieszać, ostudzić.
Kompot jabłkowo-porzeczkowy
Jabłka obrać ze skórki, wyjąć ze środka nasionka a następnie pokroić w półksiężyce.
Kompot jabłkowo-porzeczkowy
Porzeczki czerwone i czarne obrać z ogonków (jeśli mają :D), umyć.
Kompot jabłkowo-porzeczkowy
Do garnka wrzucamy jabłka i porzeczki jedne i drugie, dolewamy wodę i całość gotujemy (do miękkości jabłek).