Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kompot jabłkowo cynamonowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kompot świąteczny z cynamonem

Kompot jabłkowo cynamonowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kompot jabłkowo cynamonowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot jabłkowo cynamonowy
Jabłka obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych, kroimy na ćwiartki, płuczemy i zalewamy świeżą woda. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 minut, następnie dodajemy cukier oraz laskę cynamonu, w dalszym ciągu gotujemy na niewielkim ogniu przez 10 minut. Wyłączamy ogień, przykrywamy kompot i zostawiamy na kwadrans. Podajemy na zimno bądź na ciepło.
Kompot jabłkowo cynamonowy
Jabłka pokrojone zaleway wodą i gotujemy