martek0704

martek0704

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 150]

Kompot jabłkowo-ananasowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny kompocik nie tylko do obiadku

Kompot jabłkowo-ananasowy

Składniki:

Kompot jabłkowo-ananasowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot jabłkowo-ananasowy
Do zagotowanej wody z cukrem, z goździkami i skórką z cytryny wrzucamy skropione wcześniej sokiem z cytryny jabłka. Zagotowujemy i trzymamy na niewielkim ogniu nie dłużej niż 5 min. Ananasy wyjmujemy z zalewy, krążki rozdrabniamy i wraz z zalewą wrzucamy do gotujących się jabłek. Całość gotujemy przez 2-3 min. Odstawiamy z ognia, chłodzimy. Kompot powinien mieć temperaturę pokojową.