Sposób przygotowania:
Kolorowe ziemniaki z patelni
1. Groszek rozmrażamy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy i obieramy, większe kroimy w cwiartki
2. Papryki myjemy, przekrawamy, wyjmujemy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w paski.
3. Ziemniaki smażymy na oliwie 8-10 minut z każdej strony na średnim ogniu.
4. Dodajemy warzywa i posiekany czosnek. Mieszamy i smażymy 5-10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Dekorujemy rozmarynem. Ziemniaki są świetne do różnych mięs.
2. Papryki myjemy, przekrawamy, wyjmujemy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w paski.
3. Ziemniaki smażymy na oliwie 8-10 minut z każdej strony na średnim ogniu.
4. Dodajemy warzywa i posiekany czosnek. Mieszamy i smażymy 5-10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Dekorujemy rozmarynem. Ziemniaki są świetne do różnych mięs.