Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Koktajl jajeczno-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Koktajl z jajek i świeżych truskawek z dodatkiem mleka.

Koktajl jajeczno-truskawkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl jajeczno-truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Koktajl jajeczno-truskawkowy
Truskawki umyć, odszypułkować, przełożyć do dzbanka miksera. Dodać do nich trochę cukru. Bardzo dokładnie zmiksować. Jajka sparzyć, wbić do miski, dodać do nich resztę cukru. Jajka z cukrem ubić na puszysty krem. Do ubitych jajek stopniowo dolewać zmiksowane truskawki i wymieszać. Wlać zimne mleko, dokładnie wymieszać. Gotowy koktajl przelać do szklanek i podawać.
Koktajl jajeczno-truskawkowy
Umyte i odszypułkowane truskawki przełożone do dzbanka miksera.
Koktajl jajeczno-truskawkowy
Truskawki z dodatkiem cukru dokładnie zmiksowane.
Koktajl jajeczno-truskawkowy
Jajka z cukrem ubite na puszysty delikatny krem.
Koktajl jajeczno-truskawkowy
Zmiksowane truskawki dodane do ubitych z cukrem jajek.

Tagi:

jajko jajka