Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Koktajl gruszkowo-jogurtowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Koktajl z musu gruszkowego i jogurtu naturalnego.

Koktajl gruszkowo-jogurtowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl gruszkowo-jogurtowy

 

  • 3 duże dojrzałe gruszki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

Koktajl gruszkowo-jogurtowy
Gruszki obrać, usunąć im gniazda nasienne. Gruszki pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka. Dodać do nich cukier. Podgrzewać tak długo, aż gruszki całkowicie zmiękną. Gruszki ostudzić i zmiksować blenderem. Do musu z gruszek wlać jogurt i mleko, dodać miód. Wszystko dokładnie wymieszać. Koktajl schłodzić dodatkowo w lodówce. Schłodzony koktajl rozlać do szklanek i podawać.
Koktajl gruszkowo-jogurtowy
Obrane i pozbawione gniazd nasiennych gruszki.
Koktajl gruszkowo-jogurtowy
Gruszki podgrzewane razem z cukrem do miękkości.
Koktajl gruszkowo-jogurtowy
Miękkie gruszki zmiksowane blenderem na gładki mus.
Koktajl gruszkowo-jogurtowy
Mleko i jogurt naturalny wlane do musu z gruszek.