Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kokardki z papryką i brokułem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Smaczny i szybki obiad z patelni. Makaron kokardki z papryką, brokułami i piersią kurczaka oraz białym sosem.

Kokardki z papryką i brokułem

Składniki:

Kokardki z papryką i brokułem

 

Sposób przygotowania:

Kokardki z papryką i brokułem

ETAP 1:

Kokardki z papryką i brokułem
cebulę posiekać i przesmażyć, dodać pokrojoną pierś z kurczaka

Cebulę posiekać drobno i zeszklić na oleju. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i przesmażyć.

ETAP 2:

Kokardki z papryką i brokułem
do cebuli i mięsa dodać paprykę i brokuła

Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię. Smażyć. Dodać czosnek i paprykę wędzoną. Różyczki brokułu obgotować 5 minut w osolonej wodzie, odcedzić, rozdrobnić i wrzucić na patelnię.

ETAP 3:

Kokardki z papryką i brokułem
składniki sosu wymieszać razem w kubku, doprawić

Mleko i śmietankę wymieszać dokładnie z jajkami, przyprawić solą i pieprzem.

ETAP 4:

Kokardki z papryką i brokułem
sosem zalać składniki na patelni, posypać serem

Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i wrzucić na patelnię, wlać sos i dokładnie całość wymieszać. Ser zetrzeć na tarce lub w paseczki, posypać danie po wierzchu i przykryć patelnię pokrywką. Trzymać na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, a ser się rozpuści.