ankaaa86_aa

ankaaa86_aa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Kociołek z kiszona kapusta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszność z wołowiny.Gorąco polecam.

Kociołek z kiszona kapusta

Składniki:

Kociołek z kiszona kapusta

 

  • 1 kg rostbefu
  • 2 duże,obrane i pokrojone w półplasterki cebule
  • 45 dag poszatkowanej kiszonej kapusty
  • czerwona papryk pokrojona w kostkę
  • czubata łyżka mąki
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyzka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • 8 łyżek oleju

 

Sposób przygotowania:

Kociołek z kiszona kapusta
Oczyszczone z kości mięso pokrój w kostkę średniej wielkości.Oprósz mąką i podsmaż na rozgrzanym oleju.Dodaj cebule i podsmażaj-mieszając.Następnie zalej bulionem i gotuj na średnim ogniu pod przykryciem ok 30 minut.Dołóż kapustę kiszoną,koncentrat pomidorowy,listek laurowy,słodka paprykę,szczyptę soli i pieprzu i duś ak ok 40 minut.Po tym czasie dodaj paprykę pokrojoną w kostkę i duś 10 minut.

Tagi:

kapusta