bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Kotleciki z ryby z curry

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotleciki są pyszne na ciepło ale jeszcze lepsze na zimno.

Kotleciki z ryby z curry Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotleciki z ryby z curry

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z ryby z curry
Ziemniaka ugotować, rozgnieść dokładnie widelcem, niech wystygnie. Rybę rozmrozić i zmielić na drobną masę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, dymkę, pietruszkę, majonez, jajko, curry, sól i ziemniaka. Wszystko razem wymieszać doprawić pieprzem i wstawić do lodówki na 20 minut aby masa się schłodziła. Z masy uformować kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Kotleciki usmażyć na mocno rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Kotleciki z ryby z curry
Filety z morszczuka zmielone i podane jako kotleciki

Tagi:

jajko tarta jajka