Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kotleciki z gotowanego mięsa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tam gdzie gotowane mięso nie ma amatorów, takie kotleciki będą sposobem na jego wykorzystanie.

Kotleciki z gotowanego mięsa. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki z gotowanego mięsa.

 

  • 2 gotowane udka - może być każde inne gotowane mięso
  • jajko
  • 3 plastry żółtego sera
  • 5 łyżek rosołu lub wody
  • sól
  • czarny pieprz do smaku
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki szczypiorku
  • tłuszcz do smażenia
  • bułka tarta do panierowania
  • ręczniki papierowe

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z gotowanego mięsa.
Tam gdzie gotowane mięso nie ma amatorów, takie kotleciki będą sposobem na jego wykorzystanie.Mięso obieramy ze skóry, tłuszczu wyciągamy kości i drobno kroimy. Dodajemy jajko, pokrojony szczypiorek oraz żółty ser, przegnieciony ząbek czosnku.Doprawiamy i wlewamy rosół lub wodę....dokładnie wyrabiamy. Formujemy kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy.
Kotleciki z gotowanego mięsa.
Obrane mięso kroimy na centymetrowe kawałki.
Kotleciki z gotowanego mięsa.
Ugotowane już mięso jest dość suche, dlatego należy dodać rosołu.
Kotleciki z gotowanego mięsa.
Dwa udka, jedno jajko i trochę przypraw...to rezultat.