czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Kotleciki ryżowo-grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo lubię grzyby, staram się wymyślać je pod coraz to nowszą postacią.

Kotleciki ryżowo-grzybowe

Składniki:

Kotleciki ryżowo-grzybowe

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ryżowo-grzybowe
Ryż ugotować. Cebule i czosnek posiekać i podsmażyć na oleju. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić dodać do cebuli i czosnku, doprawić. Smażyć razem 10 min. Przestudzić i drobno posiekać. Ryż wymieszać z jajkami i grzybami. Formować płaskie kotleciki i smażyć 3-4 min z każdej strony.