jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Kotleciki kalafiorowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Proste, smaczne i niedrogie danie wegetariańskie to kotleciki z kalafiora. Możesz podać je z surówką lub po prostu z pomidorkami.

Kotleciki kalafiorowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki kalafiorowe

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki kalafiorowe
Kalafior gotujemy al dente, studzimy i siekamy drobno. Wsypujemy do miski. Dodajemy jaja, śmietanę, mąkę pszenną i kukurydzianą oraz przyprawy. Mieszamy wszystko dokładnie. Rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni. Smażymy niewielkie kotleciki na złoty kolor. Odsączamy ręcznikiem nadmiar oleju. Podajemy kotleciki z dodatkiem pomidorków oprószonych solą i pieprzem.
Kotleciki kalafiorowe
Etap 1
Kotleciki kalafiorowe
Rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni. Smażymy niewielkie kotleciki na złoty kolor.

Tagi:

kalafior