dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Kotleciki grzybowe wg Dominiki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki ze świeżych, leśnych grzybów.

Kotleciki grzybowe wg Dominiki

Składniki:

Kotleciki grzybowe wg Dominiki

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki grzybowe wg Dominiki
Grzyby oczyścić, umyć, ugotować w osolonej wodzie, odsączyć. Obrać cebulę i czosnek, drobno posiekać. Grzyby chwilkę przestudzić, potem zemleć w maszynce do mięsa. Dodać jajka, 5 łyżek bułki tartej, cebulę i czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron. Podawać z ziemniakami i sosem grzybowym oraz surówką z kiszonej kapusty. Zimą danie można przygotować z grzybów mrożonych.