Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki mielone z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotleciki mielone z musztardą i rozmarynem są bardzo smaczne i aromatyczne.

Kotleciki mielone z musztardą

Składniki:

Kotleciki mielone z musztardą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone z musztardą
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce oleju. Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso umyć, pokroić, przemielić w maszynce, włożyć do miski. Następnie dodać zeszkloną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę, musztardę, rozmaryn. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.