motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Kotlety schabowe w sosie z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki i pyszny obiad ze schabu

Kotlety schabowe w sosie z musztardą

Składniki:

Kotlety schabowe w sosie z musztardą

 

  • 60 dkg schabu bez kości
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka octu
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 1 niepełna szklanka bulionu lub rosołku z kostki
  • 4 korniszony lub ogórki kiszone
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w sosie z musztardą
Schab pokroić na 4 kotlety, opłukać i osuszyć. Mięso lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posypać odrobiną mąki. Na rozgrzanym oleju na patelni zarumienić mięso z obu stron. Przełożyć do garnka i zalać gorącym bulionem. Przykryć i dusić na małym ogniu około 15 minut. Dodać ocet, pokrojone w plasterki korniszony oraz musztardę i śmietanę. Starannie wymieszać. Wszystko dusić razem bez przykrycia jeszcze około 5 minut.

Tagi:

beza schab bezy