Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kotlety schabowe w chrupiącej panierce

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce .

Składniki:

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce .

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce .
Schab umyć, osuszyc dokładnie i pociąć na plastry. Plastry schabu włozyc pomiędzy folię spozywcza i roztłuc młotkiem do mięsa. Każdy plaster schabu oprószyc sola i pieprzem. Jajka wbic do głębokiego talerza i roztrzepac razem z musztardą. Na talerz wysypac make i zmieszac ja z bułką tartą. Kotlety pamierowac w mace z bułka, potem w jajku a potem znów w mące z bułką. Na patelni rozgrzac olej. Opanierowane kotlety smażyć na złoto z obu stron.