Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Kotlety mielone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Klasyka do wykonania dla każdego

Kotlety mielone

Składniki:

Kotlety mielone

 

  • 500 g mięsa mielonego (może być wołowe lub inne)
  • 1 jajko
  • Płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 3 kromki chleba
  • 3 cebule
  • Koperek (suszony lub świeży)
  • Bułka tarta
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone
Cebulę ścieramy na szerokich oczkach i przysmażamy. Dodajemy ją do mięsa, do tego wrzucamy jajko, posiekany koperek, mąkę i chleb, który wcześniej namaczamy w gorącej wodzie, odrywamy skórki, i przeciskamy przez sitko. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Lepimy kulki, obtaczamy je w bułce tartej i kotlety są gotowe do smażenia, a po smażeniu gotowe do podania i schrupania.