Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Kotlety z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety z tuńczykiem z krakersami

Kotlety z tuńczykiem

Składniki:

Kotlety z tuńczykiem

 

  • 20 krakersów
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • Cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Jajko
  • 6 łyżek majonezu
  • Łyżka natki pietruszki
  • Łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki musztardy
  • Łyżka oleju
  • Sól
  • Pieprz
  • Bułka tarta

Sposób przygotowania:

Kotlety z tuńczykiem
Krakersy włożyć do woreczka i rozgnieść, najlepiej wałkiem do ciasta. Wsypać do miski. Dodać odsączonego tuńczyka, pokrojoną drobno cebulę, rozgnieciony czosnek, jajko, majonez. Pozostałe składniki (oprócz bułki tartej) wymieszać w kubku i wlać otrzymany sos. Całość wymieszać mokrymi rękami. Formować płaskie kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoto na niewielkiej ilości oleju.