halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Kotlety z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Z mięsa mielonego i kapusty pekińskiej są smaczne kotlety . Nie muszą być zawsze tradycyjne . Lubię eksperymentować.

Kotlety z kapustą pekińską

Składniki:

Kotlety z kapustą pekińską

 

  • mięso mielone wieprzowe 50 dag
  • bułka 1 mała sztuka
  • czosnek 1 ząbek
  • kapusta pekińska 1/4 sztuki
  • jajko 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania
  • przyprawa do mięsa mielonego 1 płaska łyżeczka

Sposób przygotowania:

Kotlety z kapustą pekińską
Kapustę pekińską drobniutko posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie. Następnie dobrze odcisnąć. Do mięsa mielonego dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę, jajko oraz drobniutko posiekaną kapustę pekińską. Wyrobić mięso, doprawić do smaku solą , przyprawą do mięsa mielonego oraz pieprzem . Ponownie wymieszać mięso . Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.